BOUWBESCHRIJVING
Grondwerk & Muurwerk
 

Grondwerk

Gronduitgraving voor fundamenten evenals vullen en inegaliseren van het perceel. Transport van ontbreken vulzand (>30 cm) of teelaarde is niet in de prijs inbegrepen. Gegroeit zandbodem wordt veronderstelt.
 
Fundament
Streepfundament / grondplaat overeenkomstig met de statische berekening. Voor de warmte-isolatie wordt onder de grondplaat een 40 mm sterke Styrodurplaat met een Lamda R van 0,035 W/(mK) verlegt. Op de grondplaat wordt een 10 cm dikke isolatie met een Lamda R van eveneens 0,035 W/(mK) verlegt. Hiermee krijgt de grondplaat een betere U-waarde als het geeist DIN. De dimensieneering van de grondplaat gebeurt volgens de statische berekening.
 
Afwatering
Afwatering volgens het plan in een kunststofbuis, inclusief alle vorm- en verbindingsstukken evenals afdichtingen. DN 100 tot 0,5 m buiten van de fundament.
 
Muurwerk
beneden- en zolderverdieping
Het buitenmuurwerk bestaat uit een wand met twee schillen. Deze wand heeft een buitenschil dat uit een verblinding (prijs tot 400,- € 0/000) bestaat en een binnenschil dat uit poriënbeton bestaat: dikte 30 cm met een warmtegeleidingsvermogen Lamda R 0,12 W/(mK) bij een bruto-dichtheidsklas van 0,5 of 24er poriënbeton + isolatie of 24er Poroton + isolatie.
Poriënbetonsteen is een uitstekende bouwstof dat in het energiespaarvoorschrift al in de eenschilige bouwstijl aan de eisen van de warmtebescherming voldoet. Bovendien worden door het gebruik van de bouwstof warmtebruggen omvangrijk vermeden.
Binnenwanden in de benedenverdieping worden met kalkzandsteen aan beide zijden berapt (grote geluidbescherming).
De installatiewand in de badkamer is een droogbouwwand.
De dimensieneering van het draagkrachtig muurwerk gebeurt volgens de statische berekening.
 
Zoldering
Zoldering op de benedenverdieping als Filigranzoldering (Filigranelementen met opbeton).
Bij gelijkvloerse huizen en bij huis "Vario" als houtenbalkenzoldering met rigipsverkleding (voorplamuurt), stoomafsluiting en warmte-isolatie.
Zoldering op de zolderverdieping met rigipsverkleding (voorplamuurt), stoomafsluiting en warmte-isolatie. Isoleerde en opvouwbare bodemtrap.
Daarbij wordt een U-waarde tot 0,17 W/m2K bereikt.
 
Vensterbanken
De buitenvensterbanken worden in Rollage (sierverband) uitgevoert, binnenvensterbanken worden in kunstmarmer dessin geleverd en ingebouwd. Breedte passend de wanddikte.
 
Pleister
binnenpleister: kalkmortel of gipsmortel
 
Meer Informatie krijgt u per e-mail onder:
info@huisbouw-creatief.com of Tel.: +494943/990441
Huisbouw-creatief is een planningsprestatie door het architectuurbureau Busker